Du är här:Hem / Aktuellt

Aktuella händelser på Äleby Gård i Sörmland

Julbord

Har ni inte bokat julbord?

Hör av er till oss så tar vi gemensamt fram ett annorlunda upplägg för just ditt företag!

info@aleby.com

eller direkt till Daniel på tel. 0707618084

Varmt välkomna med förfrågan!

Kategori: Julbord

Läs artikeln >

Viltmiddag på Äleby Gård

För att skapa matglädje i höstmörkret kör vi åter igen en viltmiddag med platsbokning på Äleby. Viltmiddagen sker onsdagen den 26 november! Unna er en speciell måltid mitt i veckan.

Ankomst mellan 18.00 och 20.00, anmäl vid bokning när ni önskar anlända Äleby.

Det är en nära matupplevelse där ni är med om en genuin viltmiddag från jord till tallrik. Det är 4- rätter lagade på det vi hittar av egna råvaror vid just det tillfället. Endast förbokade...

Kategori: Viltmiddag från jord till tallrik.

Läs artikeln >

Aktiv Lördag

Lördagen den 30:e augusti är det dags igen för Aktiv Lördag. Äleby öppnar upp för barnfamiljer att göra en Lördagsutflykt!

Varmt välkomna!

Kategori: Aktiv Lördag

Läs artikeln >

Galleriet är färdigt

Precis dagarna innan jul blev vårt galleri färdigt för användning!  Syftet med den nya lokalen är att nyttja den som fotogalleri med utställningar riktade mot natur-, djur- och matfotografier samt som konferens och festlokal där vi nu kan skapa en besöks- mötes- eller festupplevelse genom att binda ihop en naturupplevelse med en matupplevelse i fina lokaler. Vi ser fram emot en spännande vår!

Kategori: Galleri

Läs artikeln >

Viltrecept från Äleby i tidningen Buffé

Häftigt med 3 uppslag om viltkött från Äleby i ICA:s tidning Buffé som går ut i ca 2 miljoner exemplar. Ny kraft att fortsätta skapa och arbeta vidare med natur, vilt, kök och spännande gäster!

 

 

Kategori: Reportage i tidningen Buffé

Läs artikeln >

Vi satsar på mathantverk!

Äleby Gård tar ytterligare steg mot helheten! Vi satsar på mathantverk och råvarans väg från jord till bord. I utbildningsköket basar nu Gustav Lindström som kock och utvecklare av utbildningskökets verksamhet. Vi erbjuder aktiv matlagning, kurser och event med naturen och råvarorna utanför kökets dörr. Varmt välkomna med förfrågningar och önskemål om aktiviteter under våren.

Kategori: Gustav Lindström

Läs artikeln >

Utbildningsköket är nu helt färdigt och redo för matlagning

Under våren 2012 beslöt vi oss för att kunna presentera hela kjedjan från skog till bord för våra gäster. Här kan man umgås runt grytorna med familj, företag och vänner. Vi skräddarsyr er kick-off, konferens och släktträff. Välkomna!

Kategori: kurser, Utbildningsköket

Läs artikeln >

Anmäl dig till vår intensivkurs för Jägarexamen

Ta jägarexamen under 4 intensiva dagar på en jaktgård i Sörmland med lång jakttradition. Vid kursens slut och godkända prov får ni den juridiska examen och en bra start på ditt liv som jägare med grepp om hela kedjan.

När ni går en kurs hos oss får ni en genomgång av teori (viltvård, natur, djurliv, vapen mm.) samt skytte. Vi lägger stor vikt vid hur vi som jägare bör hantera vapnet, viltet och det allmänna sättet vi förhåller oss till naturen och viltet vi jagar....

Kategori: jägarexamen, kurser

Läs artikeln >

Nytt recept: Andbröst med madeirasås

Vi har ett nytt recept på Andbröst med madeirasås som publicerats på Spisa.nu.

Du hittar receptet med enkel uträkning för antal personer här eller se det direkt på vår sida här.

Kategori: Andbröst, Recept

Läs artikeln >