Bröllop/Fest

Äleby är en avskild plats omgiven av Mälaren och den sörmländska naturen. Vi är en bra plats för bröllop eller den speciella festen. Sällskap mellan 40 och 80 personer passar bra i Älebys lokaler och omgivningar!

Vigsel
Önskar ni en kyrklig vigsel har vi hela tre kyrkor att välja på runt omkring: Ytterselö kyrka (6 km), Överselö kyrka (19 km) och Toresunds kyrka (15 km). Vill ni hellre ha en naturvigsel finns flera vackra platser på Äleby: Bryggan/stranden, gräsmattan högt över Mälaren, växthuset, dessertträdgården eller varför inte leta upp en plats ute på våra marker. Vi hjälper er!

Mat och råvaror
Att värna om naturen och ta tillvara skatterna som finns är något vi prioriterar högt. På markerna strövar dovhjort, vildsvin och mufflon och i Mälaren simmar fisken. Vi använder vårt eget viltkött som utgångspunkt i all matlagning och ackompanjerar detta med grönsaker från våra egna odlingar. Vi använder oss av lokala producenter i så stor mån det går!

Lokal
I vår vackra matsal, som förr var en ladugård, tar vi emot upp till 80 bröllopsgäster. De stora fönstren vetter mot viltvatten och böljande fält vilket ger en vacker inramning till er bröllopsmiddag. Vi erbjuder såväl runda bord som rektangulära (för traditionell sittning). 

Omgivningar
Äleby bjuder på sörmländsk natur när den är som bäst. Brudskålen intas med fördel på paradgräsmattan med utsikt över Mälarens blänkande vatten eller i dessertträdgården bland lummiga blad och goda bär. Vårt växthus erbjuder även det en unik miljö att samlas innan bröllopsmiddagen serveras. Vill ni ha er bröllopsfotografering på Äleby visar vi gärna våra smultronställen samt rekommenderar proffsiga bröllopsfotografer.

Boende
På gården finns tre trivsamma hus med totalt 26 bäddar. Gott om plats för extrasängar. Varje hus har vardagsrum och kök samt flera badrum. Ni hyr husen och rår er själva där.

Möhippa och svensexa
Äleby lämpar sig mycket väl för möhippor och svensexor. Vi erbjuder lerduveskytte, styckningskurser, vinprovningar och matlagningsaktiviteter.  

Referenser
"Great thanks! For a fantastic and professional performed evening. The food was made to perfection! Guests are still talking about it! Well done you!!!"
Thomas MacDowall, father of the bride