Du är här: Hem / Bröllop/Fest

"Audi vocem amore" - Hör kärlekens röst

Äleby gård, denna vackra gård omgiven av Mälaren och den sörmländska naturen, erbjuder en fantastisk inramning till ert bröllop. Vare sig ni önskar det mindre, familjära bröllopet eller det storslagna extravaganta garanterar vi er en fantastisk och unik upplevelse. En upplevelse ni för alltid kommer bära med er och minnas med glädje och värme. 

Vigsel
Önskar ni en kyrklig vigsel har vi hela tre kyrkor att välja på runt omkring: Ytterselö kyrka (6 km), Överselö kyrka (19 km) och Toresunds kyrka (15 km). Vill ni hellre ha en naturvigsel finns flera vackra platser på Äleby: Bryggan/stranden, paradgräsmattan, växthuset, dessertträdgården eller varför inte leta upp en plats ute på våra marker. Vi hjälper er!

Mat och råvaror
Att värna om naturen och ta tillvara skatterna som finns är något vi prioriterar högt. På markerna strövar dovhjort, vildsvin och mufflon och i Mälaren simmar fisken. Vi använder vårt eget viltkött som utgångspunkt i all matlagning och ackompanjerar detta med grönsaker från våra egna odlingar. Vi använder oss av lokala producenter i så stor mån det går såsom Printz Bageri, Öja Gård och Café Trädgår'n

Lokal
I vår vackra matsal, som förr var en ladugård, tar vi emot upp till 80 bröllopsgäster. De stora fönstren vetter mot viltvatten och böljande fält vilket ger en vacker inramning till er bröllopsmiddag. Vi erbjuder såväl runda bord som rektangulära (för traditionell sittning). Vi kan även erbjuda stort bröllopstält med plats för 120 personer. Komplett med golv, tak, lining, belysning och möblemang. Önskar ni ett intimt trädgårdsbröllop kan vi erbjuda växthuset som miljö för er bröllopsmiddag. Vi har där plats för 30 personer. 

Omgivningar
Äleby bjuder på sörmländsk natur när den är som bäst. Brudskålen intas med fördel på paradgräsmattan med utsikt över Mälarens blänkande vatten eller i dessertträdgården bland lummiga blad och goda bär. Vårt växthus erbjuder även det en unik miljö att samlas innan bröllopsmiddagen serveras. Vill ni ha er bröllopsfotografering på Äleby visar vi gärna våra smultronställen samt rekommenderar proffsiga bröllopsfotografer.

Boende
På gården finns två trivsamma hus med totalt 18 bäddar. Gott om plats för extrasängar. Varje hus har vardagsrum och kök samt flera badrum. 

Unika aktiviteter
Vi erbjuder våra brudpar möjligheten att odla sina egna grönsaker till bröllopet. Tillsammans med trädgårdsmästare sår ni era fröer och sätter era rotfrukter. Vi uppdaterar er löpande om hur grödorna mår. 

I samarbete med Strangebrew.Beer, det lilla mikrobryggeriet, kan vi även erbjuda er som är ölfantaster att tillverka er egen unika öl till bröllopet. 

Att ge sina gäster en personlig gåva är väldigt uppskattat. Hos oss kan ni under ledning av vår köksmästare koka er egen marmelad eller konservera frukt och bär. Skriv era egna etiketter och ställ på gästernas platser. 

Möhippa och svensexa
Äleby lämpar sig mycket väl för möhippor och svensexor. Vi erbjuder lerduveskytte, viltsafari, styckningskurser, ölprovningar, matlagningsaktiviteter och mycket mer. 

 

 

Referenser
"Great thanks! For a fantastic and professional performed evening. The food was made to perfection! Guests are still talking about it! Well done you!!!"
Thomas MacDowall, father of the bride

 

Rustikt lantligt bröllop

Drömmer ni om det enkla och goda, det naturliga och familjära för er bröllopsdag? På Äleby kan ni välja att vigas på någon av de många underbara plat…
Läs mer

Praktfullt bröllop

Livets goda med guldkant! En dag att minnas för alltid. I samråd med vår passionerade köksmästare komponerar ni en personlig meny som speglar Er och…
Läs mer

Praktfullt bröllop

Livets goda med guldkant! En dag att minnas för alltid. I samråd med vår passionerade köksmästare komponerar ni  en personlig meny som speglar Er och tar fram det allra bästa Äleby har att erbjuda i råvaror. 

https://www.aleby.com:443/praktfullt-brollop