Du är här: Hem / Påskkalas

Påskkalas

Sörmländskt Påskkalas på Äleby gård.

Det har blivit vår på Selaön.

Tranor och vildgäss samlas igen vid våtmarkerna. Knallröda rabarberknoppar i landen, nässlor, maskros och tussilago i vägrenarna. Tjälen har lämnat jorden och åkrarna skiftar långsamt från brunt till grönt. Bönderna smörjer sina maskiner inför vårbruket, i växthusets barnkammare är det fullt av plantor.

Just i denna brytning mellan vinter och vår bjuder vi er till Äleby gård för ett Sörmländskt Påskkalas. Du tar den vackra slingriga vägen upp på Ytterselö, förbi kyrkan och följer skyltarna.

Kalaset tar sin början på gårdsplanen med med flytande klorofyll och långlagrad tunnskuren köttglädje. Ditt bord står dukat i den gamla ladugården och med festbröd & ägg i alla storlekar och färger. Gott om tid att umgås, leka, måla innan fiskserveringen kommer på bordet.  När det är dags för nästa servering vill vi låta dig stifta bekantskap med ett ovanligt vilt påskalamm, nämligen Mufflonlammet som lever vilt i skogen på några platser i Sverige.

Ingen påsk utan hare, inte här heller, men mera säger vi inte. I tillbehören samsas det sista av vinterns rotfrukter med vårens skott & gott. Citronsyrlig marzipantårta, vårt eget påskgodis, kaffe/te dukar vi upp i köket. Du avslutar din måltid i egen takt, vi ogillar snåla sittningar och vi vill gärna uppmuntra till långa livgivande samtal, mycket lek, prat med kockarna och serveringspersonalen. På väg hem är det möjligt att du hittar något gott om du tittar noga.

Baren är laddad med Sörmländska drycker i alla styrkor och utvalda viner. 

Påskkalaset serveras:

Långfredag 19/4 kl.14.00

Påskafton 20/4 kl. 18.00

Påskdagen 21/4 kl. 14.00

Kalaset kostar 575 kr

Barn 0-3 gratis

4-12 20kr/år

Du bokar ditt påskbord på flerakalas@gmail.com

Övriga frågor 070/7722049

Hälsningar från Påskhararna Patrik Arneke & Maria Printz