Nya samarbeten

Äleby gård utvecklar restaurangen med två lokala aktörer Patrik Arneke som driver Gårdshuset Selaön och Tobias Andersson från Edsbacka Bistro Strängnäs kommer från och med hösten att tillsammans utveckla restaurangverksamheten på Äleby gård under namnet Gårdshuset på Äleby.

Ett nytt samarbete där båda har ett genuint intresse för det sörmländska skafferiet och hantverket. Bägge har ett långt förflutet inom den sörmländska gastronomin och vurmar för lokal företagsamhet där helhetsupplevelsen är viktigt och den lokala förankringen finns med. Patrik har sedan tidigare ansvarat för köket på Äleby men får nu välkomnande förstärkning av Tobias.

”Det ska bli fantastisk roligt att samarbeta med Tobias i köket på Äleby gård, Tobias är en otroligt duktig matlagare och med sin nyfikenhet och ambition att utveckla den gastronomiska delen på Äleby ser jag fram emot vad vi kan skapa tillsammans, säger Patrik Arneke.”

Verksamheten kommer vidareutvecklas och kapaciteten kan ökas när två aktörer är delaktiga och tillsammans dela med sig av varandras kunskap och erfarenheter. Vår primära fokus kommer vara konferens och företagsevent.

På Äleby och Selaön är möjligheterna stora. Här finns möjlighet till konferens, jaktmiddagar, matlagningsaktiviteter, bröllop, kalas och catering. Allt förpackat i en lantlig och genuin miljö. Gårdshuset på Äleby är verksamt från september till juni. Äleby Gård ägs och drivs av Jacob Högfeldt med familj. På gården finns även möjlighet till övernattning.

”Att få möjligheten att utveckla en sådan härlig och genuin miljö som finns på Äleby, tillsammans med Patrik, där vi båda delar intresse för det sörmländska skafferiet med bland annat vilt och med Mälaren precis intill gården. I köket och den naturnära miljön på Äleby kommer jag kunna använda mina erfarenheter från Edsbacka Bistro och vidareutveckla mitt engagemang i den sörmländska landsbygden. Säger Tobias”

”För Älebys del känns detta utvecklade samarbete med dessa två erfarna aktörer oerhört kul och spännande. Att landsbygden lever och är en nära men samtidigt avskild plats för matupplevelser och kreativa möten är något Äleby visat under många år, vi ser nu fram emot att med ny kraft fortsätta erbjuda gäster från när och fjärran en genuin sörmländsk upplevelse. Med en boendekapacitet för sällskap upp till ca 40 gäster vill vi erbjuda en genuin upplevelse med närhet till naturen - säger Jacob ”


För mer information gardshusetab@gmail.com
Instagram & Facebook

För ytterligare information och kontakt
Patrik Arneke 070-5334034
Tobias Andersson 070-7234124
Jacob Högfeldt 070-5666222