Hyr Äleby som plats för bröllop eller fest

En plats nära naturen i äkta avskildhet under perioden 1:a juni till 31:a augusti ! Vi erbjuder en möjlighet för er som vill skapa ert bröllop eller er fest i en helt avskild miljö där ni och era gäster får vara helt själva och skapa det bröllop ni vill ha.

Platsen

Äleby Gård är en fantastisk plats som ligger på Selaön i Mälaren, drygt en timme från Stockholm. Vi har genom åren arrangerat bröllop och fester för den som söker en avskild plats nära Mälaren och det vilda naturlivet. 

Vi som äger och driver Äleby Gård är tredje generationen. Jacobs farfar kom inseglande på 1940- talet i den djupa Mälarviken och blev förälskad i platsen. Det är en plats att vårda och utveckla och det försöker vi göra med kärnvärdena; känsla, verkligt och avskilt. I vår rustikt vackra matsal, som förr var en ladugård, tar vi emot upp till 80 bröllopsgäster. De stora fönstren vetter mot viltvatten och böljande fält vilket ger en vacker inramning till er bröllopsmiddag. Vi erbjuder såväl runda bord som rektangulära (för traditionell sittning).

Att värna om naturen och ta tillvara skatterna som finns är något vi prioriterar högt. På markerna strövar dovhjort, vildsvin och mufflon och i Mälaren simmar fisken. Vi tillhandahåller gärna vårt eget viltkött som utgångspunkt i all matlagning. Vi rekommenderar gärna våra lokala producenter i så stor mån det går! 

Vigsel

Önskar ni en kyrklig vigsel har vi hela tre kyrkor att välja på runt omkring: Ytterselö kyrka (6 km), Överselö kyrka (19 km) och Toresunds kyrka (15 km). Vill ni hellre ha en naturvigsel finns flera vackra platser på Äleby: Bryggan/stranden, gräsmattan högt över Mälaren, växthuset, dessertträdgården eller varför inte leta upp en plats ute på våra marker. Vi hjälper er!

Vi hoppas att det blir en plats som för alltid finns i ert livsalbum.

Vårt erbjudande

 1. Ni hyr Äleby som plats för ert bröllop från fredag kl. 09.00 till söndag kl. 16.00. (Extra tid före och efter går att köpa till)
 2. Ni får använda Matsalen med plats för 80-100 personer, Lounge och bar, Köket, Växthuset, Vrakudden 
 3. Ni har full tillgång till det stora fullt utrustade köket i festladan.
 4. Ni har full tillgång till glas, porslin, bestick, dukar och tygservetter, stolsöverdrag, stolar, bord, videoprojektorer mm som finns i lokalen.
 5. Ni har tillgång till Grillar, muurika och fyrfat för grillning kvällen innan och nattamaten på bröllopsnatten.
 6. Ni kan plocka grönt och blommor på gården
 7. Ni tar med egen dryck men ni kan boka vissa råvaror via oss för att få den närproducerade känslan.
 8. Tillval: ni har full tillgång till Stora gräsmattan vid Herrgården.
 9. Tillval: ni kan välja att boka till Magasinet, Gomorra, Sodom som totalt ger er 26 sängplatser i 13 dubbelrum
 10. Tillval: ni kan köpa till lakan och handdukar.

Pris

Baspaket: punkt 1,2,3,4,5,6

55.000:-

Tillval: punkt 8 

10.000:-

   

Tillval: punkt 9

12.500:-

Tillval: punkt 10

100:-/set

Våra förväntningar

 • Att ni vårdar platsen och skapar ett fantastiskt bröllop
 • Att ni eller ert anlitade cateringföretag lämnar platsen i samma skick som den var i när ni kom (skulle det behövas kommer vi att debitera er för städning 8.000:-). Allt i lokalen är uppmärkt och tydligt i Manualen ni får när ni anländer på fredagen. Vid bokningen får ni en lista på allt som finns att skapa er fest med i form av utrustning i lokalerna så att ni kan planera ert bröllop i minsta detalj.
 • Att vi träffas innan bokning för att ömsesidigt vilja boka bröllopet. Ni för att ni känner för platsen och vi för att vi känner för er som gäster.
 • 25 % av offerten betalas vid bokningstillfället och resterande senast 10 dagar efter bröllopet.
 • Hela bokningsavgiften återbetalas om det avbokas 9 veckor innan festhelgen.
  50 % av bokningsavgiften återbetalas om det avbokas 6 veckor innan festhelgen.
  Vid avbokningar inom 3 veckor från festhelgen återbetalas inte bokningsavgiften. Detta infaller inte om festen av ex pandemiskäl inte går att genomföra och vi och ni önskar skjuta på den.

Vi rekommenderar

Klicka på bilderna och se flera bilder från platsen på facebook.com/alebygardinstagram.com/alebygard

Möhippa och svensexa

Äleby lämpar sig mycket väl för möhippor och svensexor. Vi erbjuder lerduveskytte och matlagningsaktiviteter.  

Boka

info@aleby.com

Vi hoppas att vi får se er skapa ert bröllop hos oss på Äleby!

Varma hälsningar
Jacob och Therese Högfeldt