Gårdsbutik

Butiken är öppen efter överenskommelse via sms till 0705666222 I gårdsbutiken kan ni ta del av vad naturen på Äleby producerat i form av högkvalitativt naturligt nyttigt viltkött. I gårdsbutiken finns dovhjort, vildsvin, kronhjort, älg, rådjur, vildand, korvar och rökt kött. Allt kött är styckat och förädlat i vår godkända vilthanteringsanläggning för total spårbarhet. Välkomna!

 

 

 

 

 

Dovhjortskött

Hjort är antingen kronhjort eller dovhjort, vilka är snarlika varandra. Båda är ett eftertraktat jaktbyte och ett mycket nyttigt och gott kött.

Vildsvinskött

Vildsvin är en art i familj (äkta) svin och ursprunget till våra vanliga tamsvin (grisar). De kan bli upp till 2 meter långa och 1 meter höga. Till skillnad från flertalet tamsvin har de kraftig, borstig päls. De är vanligen grå-svart–bruna.

Älgkött

Älg är den största arten i familj hjortdjur och det finns sju olika älgraser (variteter). Fyra finns i norra Nord­amerika, bl.a. den storvuxna "alaskaälgen" som kan väga upp till ett ton. I Asien finns tre raser, varav en i Norden.

Vildand

Vildfågel är goda som unga. Mörkt kött med viltsmak. Gamla fåglar är magra och kan vara sega. De äldre användas bäst småskuret till soppor, raguer och frikasséer.

Rökt viltkött

Rökt kött av Dovhjort, Vildsvin och Vildand.

Viltkorv

Äkta vara, korvar producerade av naturliga råvaror! Chorizo, Wienerkorv, Vildsvinsprinskorv, Falukorv.

Recept

Viltköttet är en fin råvara som är lätt att lyckas med i köket. Här ger vi er förslag på några recept som vi gillar!