Gårdsbutik - Boka tid för besök för att handla viltkött

Jaktsäsongen är nu igång och vi fyller nu löpande på våra frysar! I gårdsbutiken kan ni ta del av vad naturen på Äleby producerat i form av högkvalitativt naturligt nyttigt viltkött. I gårdsbutiken finns dovhjort, vildsvin, kronhjort, älg, rådjur, vildand, korvar och rökt kött. Allt kött är styckat och förädlat i vår godkända vilthanteringsanläggning för total spårbarhet. Välkomna att boka tid!

Öppet vid kontakt: skicka ett sms till: 0705666222 för att komma överens om tid, skriv då vad av nedan ni önskar handla.

I butiken finns nu: 

Vildsvin: Ytterfilé, Filé, Innanlår, Ytterlår, Fransyska Bogstek

Dovhjort: Ytterfilé, Filé, Ytterlår, Fransyska, Bogstek 

Kronhjort: SLUT

Älg: SLUT, kommer förhoppningsvis in i slutet på oktober.

Rådjur: SLUT

Mufflon: SLUT

And: Andbröst med skinn, Hela änder, Andhjärta

 

 

 

Dovhjortskött

Hjort är antingen kronhjort eller dovhjort, vilka är snarlika varandra. Båda är ett eftertraktat jaktbyte och ett mycket nyttigt och gott kött.

Vildsvinskött

Vildsvin är en art i familj (äkta) svin och ursprunget till våra vanliga tamsvin (grisar). De kan bli upp till 2 meter långa och 1 meter höga. Till skillnad från flertalet tamsvin har de kraftig, borstig päls. De är vanligen grå-svart–bruna.

Älgkött

Älg är den största arten i familj hjortdjur och det finns sju olika älgraser (variteter). Fyra finns i norra Nord­amerika, bl.a. den storvuxna "alaskaälgen" som kan väga upp till ett ton. I Asien finns tre raser, varav en i Norden.

Vildand

Vildfågel är goda som unga. Mörkt kött med viltsmak. Gamla fåglar är magra och kan vara sega. De äldre användas bäst småskuret till soppor, raguer och frikasséer.

Rökt viltkött

Rökt kött av Dovhjort, Vildsvin och Vildand.

Viltkorv

Äkta vara, korvar producerade av naturliga råvaror! Chorizo, Wienerkorv, Vildsvinsprinskorv, Falukorv.

Recept

Viltköttet är en fin råvara som är lätt att lyckas med i köket. Här ger vi er förslag på några recept som vi gillar!