Ett bord, femtio gäster, oändligt gemyt - Sörmländskt Oktoberkalas

Det är höst på Selaön. På Äleby är det jaktens högtid. Änder, hjort, älg, rådjur, vildsvin landar i slakteriet och tas varsamt omhand. Växthussäsongen är över men i landen mognar betor, kål, potatis, rötter och rovor. Äpplen blir must, mos, kompott och kakor . På Kilfröslunda Gård på norra delen av ön pågår som bäst skörd av en stor areal vitkål. På Stallarholmens brygghus är det bråda tider, Oktoberölet skall fram! Till råga på allt har vi, Tre Kockar toppat skafferiet med några finfina Mangalizagrisar från Blekslättens Gård som blir till korv, pastejer, torkade delikatesser och julskinkor, men först till en del av vårt Oktoberkalas.

Just i den här tiden på året vill vi stanna upp och ställa till med kalas. Duka långa bord, tända upp eld, grill, och rök på gårdsplanen, ställa skummande kannor på borden och låta maten vara medelpunkten i några timmars gemyt på en helt unik plats. Vi som kallar oss Tre Kockar, Lasse Dahlén, Patrik Arneke & Maria Printz kan knappt vänta, det skall bli så härligt att  tillsammans  bjuda in till en måltid där vi delar bord och höstens rikedomar på vår speciella plats i Södermanland.

Kalaset startar på gårdsplanen med mat direkt från eld, grill o rök, fortsätter utmed långborden i Äleby´s fina matsal och avslutas i egen takt. Hela kalaset bygger på ”delad glädje, dubbel glädje” och ni som bokar kommer placeras  utmed bordet i den ordning ni bokar. DU betalar ett enhetspris för hela kalaset där måltidsdryck ingår oavsett om du föredrar drycker med eller utan alkohol. Bakom alla våra drycker ligger mycket hantverk , tid och kunskap. Vill Du botanisera bland Patriks goda destillat och samtidigt sträcka på benen är gårdens fina bar öppen och DU kan handla och hänga där så länge DU vill.

Varmt & glatt välkomna till höstens kalas önskar Lasse, Maria & Patrik

Datum : Lördag 30/10

Tid: 18.00

Plats: Äleby Gård

Pris: 1. 475 kr/person

Bokning  & förfrågningar: flerakalas@gmail.com eller 070/7722049

Betalning : När du bokat din plats får du betalningsuppgifter och betalningsalternativ. Du betalar ditt kalas i förskott eftersom vi behöver vara säkra på att våra platser fylls upp så att vi kan göra massor av kalas framöver. Denna gång erbjuder vi inga speciella priser för barn.