Tre Kockars Sörmländska Kalaslåda lagom till Jul

Hej alla älskare av tradition, av hantverksmat, av mat lagade på råvaror som finns runt knuten, av julmåltider utan stress, av överraskande smaker och finurliga förpackningar bara att ställa fram!

När vi komponerar tänker vi julmåltiden som en härlig vandring från salt till sött, en måltid där starka färger och knapriga texturer varvas med välkokt i dov färgskala. Lite av allt, lagom av allt, lyxigt och enkelt, grönt och skönt, toppat med rejält många rätter vi lagat av de fantastiska fina utegrisarna vi köpt in under hösten. Selaön har ju numera blivit lite av ett "kålcenter" där röd, grön, vit, och svart kål trängs på Kilfröslunda Gård, ett paradis för oss kockar att botanisera i. Mariefred har blivit med Kafferosteri och så klart vill vi att ni skall få smaka på ett lokalrostat kaffe från Solkant. Att Stallarholmen har ett brygghus hoppas vi inte gått någon förbi, vi stoppar lådan full med lokalt mathantverk.

En komplett förteckning över lådans innehåll kommer här i början av december.

Vår låda är ju också det finaste DU kan ge bort till någon som av olika skäl inte "fixar biffen" själv eller någon du bara unnar en extra lyxigt lugn jul.

När: Avhämtning 23/12

Var: På Äleby Gård 14-14.30 eller  Coop Parkeringen Mariefred 15-15.30

Pris: Lilla Lådan räcker till 2-3 personer och kostar 1785kr Stora Lådan är lagom för 5-6 personer och kostar 3450kr

Beställning: Du bokar din låda via mail flerakalas@gmail.com  senast 16/12 och vi sänder dig en faktura som skall vara betald innan avhämtning. Du behöver ange din fysiska adress när du bokar (vårt fakturasystem behöver den uppgiften även om fakturan kommer på mail)

Frågor besvaras på mail eller telefon 070/7722049 av Maria.