Tre Kockars Sörmländska Kalaslåda lagom till Jul

Hej alla älskare av tradition, av hantverksmat, av mat lagade på råvaror som finns runt knuten, av julmåltider utan stress, av överraskande smaker och finurliga förpackningar bara att ställa fram!

När vi komponerar tänker vi julmåltiden som en härlig vandring från salt till sött, en måltid där starka färger och knapriga texturer varvas med välkokt i dov färgskala. Lite av allt, lagom av allt, lyxigt och enkelt, grönt och skönt, toppat med rejält många rätter vi lagat av de fantastiska fina utegrisarna vi köpt in under hösten. Selaön har ju numera blivit lite av ett "kålcenter" där röd, grön, vit, och svart kål trängs på Kilfröslunda Gård, ett paradis för oss kockar att botanisera i. Mariefred har blivit med Kafferosteri och så klart vill vi att ni skall få smaka på ett lokalrostat kaffe från Solkant. Att Stallarholmen har ett brygghus hoppas vi inte gått någon förbi, vi stoppar lådan full med lokalt mathantverk.

Vår låda är ju också det finaste DU kan ge bort till någon som av olika skäl inte "fixar biffen" själv eller någon du bara unnar en extra lyxigt lugn jul.

Sörmländsk Jullåda 2021 innehåll:
Patriks krämiga senapssill med dill Brantevikssill-kryddspeckad
Klar löksill
Klassisk Gubbröra på ekoägg och matjesill Stekt fiskfrikadell med curryremoulad
Två sorters lagrad ost, plommonsylt ”Tre Kockar” Potkäs – riven krukost med sprit och kryddor Kryddigt vörtbröd med russin
Rimmad kokt skinka på utegångsgris
En burk grov julsenap från Gårdshuset på Selaön Persiljesylta av glad gris
Inlagd saffranslök
Råstekt rotsaksterrine med rökt mandel och brynt smör Sallad på grönkål från Kilfröslunda/gulbetor och picklade senapsfrön
Lasses Viltköttbullar
Vildsvinsprinskorv från Köttbutiken Millert & Dahlén
Krämig rödkål från Kilfröslunda Gård
Fru Janssons Frestelse – sardeller/ jordärtskockor/ potatis/grädde Syrlig citrussallad med kryddlag
Våra egna kolor & Chokladtryffel
Julkaffe från Solkant Rosteri i Mariefred

Lilla Jullådan är lagom för 2-3 personer och kostar 1785kr Stora Jullådan räcker gott till 5-6 personer och kostar 3450kr

Jullådan finns färdig för avhämtning torsdag 23/12 mellan 11- 11.30 på Äleby Gård i Stallarholmen och 12-12.30 på Coops parkering i Mariefred.

Boka din låda senast fredag 17/12 på flerakalas@gmail.com. Ange VAR du vill hämta, din fysiska adress (behövs för vårt fakturasystem) samt ditt telefonnummer.
Du betalar din låda i förskott mot faktura vi skickar på mail och skall vara betald vid avhämtning.

Frågor till Tre Kockar? Maila på adressen ovan eller ring Maria 070/7722049