Patrik Arneke och Tobias Andersson. Två kockar med långvarig erfarenhet från restaurangbranschen skapar unika helhetsupplevelser med utgångspunkt från köket på Äleby.

Fr. vänster

Patrik Arneke är kock och mathantverkare med rötterna djupt förankrade i den sörmländska myllan. I nära samarbete med sörmländska bönder, hantverkare och matlagare har han sedan 20 år tillbaks varit med att skapa grogrund för den sörmländska gastronomin. 

 

Patriks matlagning utgår från råvara, säsong och lokal tradition vilket också är hörnstenarna i köket här på Äleby. Vid sidan om spisen är Patrik en duktig fotograf, ättiksbryggare med produktion av ekfatslagrad ciderättika samt konsult för Länsstyrelsen kring upplevelsebaserad matlagning. Patrik är också utbildad Sommelier med stort dryckesintresse, han sköter Älebys vinlista och håller gärna dryckesprovningar kring Italienska viner, Sherry eller Calvados.

Se även Gårdshuset på Selaön

Tobias Andersson är kock och fd. krögare på Edsbacka Bistro Strängnäs och har jobbat aktivt för de lokala banden mellan producent och kock. Med sina över 10 år på Edsbacka Bistro har det format Tobias som yrkesperson och blivit ett starkt lokalt varumärke där kvalité och hållbarhet har varit fokus. Precis som Patrik utgår Tobias från de säsongsanpassade måltiderna och står för ärlig matlagning. Mat som skapas av riktiga råvaror där rätter skapats med omtanke och omsorg. 

 

Tobias beskriver sig själv som smånördig kock med stort intresse för råvaror och inspireras av Sörmlands rikedom av natur med målet att alltid ge gästen en helhetsupplevelse.

Se även MatiFokus.se
MatiFokus nyhetsbrev - Få det senaste om våra event, temamiddagar och annan intressant information.
Sociala medier Instagram , LinkedIn och Facebook.