Sörmländskt Oktoberkalas

Det är höst på Selaön. På Äleby är det jaktens högtid. Änder, hjort, älg, rådjur, vildsvin landar i slakteriet och tas varsamt omhand. Växthussäsongen är över men i landen mognar betor, kål, potatis, rötter och rovor. Äpplen blir must, mos, kompott och kakor . På Kilfröslunda Gård på norra delen av ön pågår som bäst skörd av en stor areal vitkål. På Stallarholmens brygghus är det bråda tider, Oktoberölet skall fram! Till råga på allt har vi, Tre Kockar toppat skafferiet med några finfina Mangalizagrisar från Blekslättens Gård som blir till korv, pastejer, torkade delikatesser och julskinkor, men först till en del av vårt Oktoberkalas.

Gårdsbutik - Boka tid för besök för att handla viltkött

Jaktsäsongen är nu igång och vi fyller nu löpande på våra frysar! I gårdsbutiken kan ni ta del av vad naturen på Äleby producerat i form av högkvalitativt naturligt nyttigt viltkött. I gårdsbutiken finns dovhjort, vildsvin, kronhjort, älg, rådjur, vildand, korvar och rökt kött. Allt kött är styckat och förädlat i vår godkända vilthanteringsanläggning för total spårbarhet. Välkomna att boka tid!

Hyra weekend hus

Hyr en weekend/vecka eller längre! Närhet till sjö, skog, hagar, gårdsbutiken och växthus. Garanterat avkopplande endast 9 mil från Stockholm.

Avskild konferens för ett sällskap åt gången på Äleby Gård i Sörmland

Välkommen till Äleby Gård – en avskild konferensplats där ni är ensamma hos oss i natursköna Sörmland!

Aktiv matlagning, nära råvarorna, i Älebys matstudio

Att umgås runt grytorna tror vi är ett avslappnat och modernt sätt att knyta nya kontakter och stärka relationer! Vi på Äleby har lång erfarenhet av att tillaga vilt och tycker det är väldigt roligt att förmedla vår kunskap! Fokus läggs på lokala råvaror som viltkött, när- och härodlade grönsaker samt hantverk och att laga mat från grunden.