Aktiv matlagning

Att umgås runt grytorna tror vi är ett avslappnat och modernt sätt att knyta nya kontakter och stärka relationer! Vi på Äleby har lång erfarenhet av att tillaga vilt och tycker det är väldigt roligt att förmedla vår kunskap! Fokus läggs på lokala råvaror som viltkött, när- och härodlade grönsaker samt hantverk och att laga mat från grunden.

"Vill bara tacka för en oförglömlig vistelse. Så fantastiskt bra på alla punkter. Alla var lyriska över personalen, miljön, maten, vinerna, en riktig fullpott !!! Ni har verkligen ett drömjobb att koordinera vistelser på detta fantastiska ställe"
- Erika, Aktiv Matlagning med familjen

"Jag vill bara skriva och tacka för en väldigt lyckad vistelse hos er i fredags-lördags.Allt runt matlagningen vara suveränt och supergott blev det ju också! Övernattning i Gomorra passade oss perfekt! Vill tacka både styckmästaren och kocken för kvällen.Och självklart er andra som fick oss att känna oss välkomna och omhändertagna! Det här kommer jag verkligen rekommendera till andra"
- Karin, Aktiv Matlagning med vänner


Att laga mat med kock ger erfarenheter och kunskaper utöver att enbart följa ett recept. Att få små tips och tricks är mycket uppskattat av våra gäster och vår köksmästare delar mer än gärna med sig av sin erfarenhet. Matlagning i grupp ger en skön, avslappnad känsla och knyter vänskapsbanden. 

Konceptet aktiv matlagning kan ta upp till 40 personer. Så här går det till:

Ni hyr vår härliga lokal.

När ni anländer till Äleby hälsas ni välkomna med välkomstdrink och snittar. Ni får lite tid att bekanta er med omgivningarna och vi visar er gärna runt. 

Därefter inleder vår köksmästare matlagningen med att berätta om menyn och vad ni kan förvänta er. Indelning i lag och teamen är sedan igång!

När matlagningen är färdig samlas ni till gemensam middag i vår rustika matsal och njuter av god dryck och er egen vällagade middag med eventuellt tillhörande egen medtagna alkoholhaltiga drycker.

Aktiv Matlagning passar alla: gammal som ung, nybörjare som erfaren. Det stärker teamkänslan och tränar upp kommunikation, samarbete, ledarskap och tidsplanering. 

Hela aktiviteten med att tillaga och avnjuta er middag tar ca 4 timmar.

Boka via: info@aleby.com

Boende

Boende på Äleby finns för 26 personer fördelat på 13 dubbelrum fördelade på tre hus. Rummen delar på ett badrum per två rum. Hotell och vandrarhem finns även i Stallarholmen, Mariefred och Strängnäs.

Transport

Till Äleby åker man lättast med bil (9 km från Stallarholmen och 9 mil från Stockholm).

Ta tåget till Läggesta (Mariefred) och därifrån taxi

Exklusiv transport med buss eller båt från och till Stockholm kan erbjudas efter önskemål.