Aktiv matlagning

Att umgås runt grytorna tror vi är ett avslappnat och modernt sätt att knyta nya kontakter och stärka relationer! Vi på Äleby har lång erfarenhet av att tillaga vilt, fisk och lokal odlat och vi tycker det är väldigt roligt att förmedla vår kunskap! Fokus läggs på lokala råvaror som viltkött, när- och härodlade grönsaker samt hantverk och att laga mat från grunden.

Att laga mat med kock ger erfarenheter och kunskaper utöver att enbart följa ett recept. Att få små tips och tricks är mycket uppskattat av våra gäster och våra köksmästare delar mer än gärna med sig av sin erfarenhet. Matlagning i grupp ger en skön, avslappnad känsla och knyter vänskapsbanden.

Konceptet aktiv matlagning rekommenderas från 10 till 25 personer.

Så här går det till

  • Ni hyr vår härliga lokal.
  • När ni anländer till Äleby hälsas ni välkomna med en aperitif eller eftermiddagsfika. Ni får lite tid att bekanta er med omgivningarna och vi visar er gärna runt.
  • Därefter inleder vår köksmästare matlagningen med att berätta om menyn och vad ni kan förvänta er. Indelning i lag och teamen är sedan igång!
  • När matlagningen är färdig samlas ni till gemensam middag i vår rustika matsal och njuter av god dryck och er egen vällagade middag.
  • Aktiv Matlagning passar alla: gammal som ung, nybörjare som erfaren. Det stärker teamkänslan och tränar upp kommunikation, samarbete, ledarskap och tidsplanering.
  • Hela aktiviteten med att tillaga och avnjuta er middag tar ca 4 timmar.

Boka via gardshusetab@gmail.com

Boende

Boende på Äleby finns fördelat i ca 20 dubbelrum i mindre hus på området. Rummen delar på ett badrum per två rum. Hotell och vandrarhem finns även i Stallarholmen, Mariefred och Strängnäs.

Transport

- Till Äleby åker man lättast med bil (9 km från Stallarholmen och 9 mil från Stockholm).
- Vi hjälper er gärna att förbeställa taxi till oss. Från Strängnäs station till Äleby gård finns taxi till fasta priser upp till 8 personer/bil. Från Strängnäs station tar det ca 30 min. Meddela oss i er förfrågan så hjälper vi er.
- Exklusiv transport med buss eller båt från och till Stockholm kan erbjudas efter önskemål.

Från våra gäster

"Vill bara tacka för en oförglömlig vistelse. Så fantastiskt bra på alla punkter. Alla var lyriska över personalen, miljön, maten, vinerna, en riktig fullpott !!! Ni har verkligen ett drömjobb att koordinera vistelser på detta fantastiska ställe"
- Erika, Aktiv Matlagning med familjen

"Jag vill bara skriva och tacka för en väldigt lyckad vistelse hos er i fredags-lördags.Allt runt matlagningen vara suveränt och supergott blev det ju också! Övernattning i Gomorra passade oss perfekt! Vill tacka både styckmästaren och kocken för kvällen.Och självklart er andra som fick oss att känna oss välkomna och omhändertagna! Det här kommer jag verkligen rekommendera till andra"
- Karin, Aktiv Matlagning med vänner