Vi samarbetar med äkta måltidsskapare

Vi har byggt ett nätverk med duktiga kockar som gillar att vara på Äleby och vi gillar att arbeta med dem utifrån våra förutsättningar! Två av dem som ligger oss närmast är Patrik Arneke och Tobias Andersson.

I vår aktivitet aktiv matlagning får du möjlighet att på nära håll ta del av Älebys råvaror samt Patrik och Tobias gedigna erfarenhet som kockar och matkreatörer. Vilket självklart syns på tallriken vid varje måltid här på Äleby. När ni konfererar eller har ett kalas så är det dessa två som kommer ge er guldkant på tillvaron. 

 

Läs mer här Gårdshuset på Äleby

 

t.h.

Patrik Arneke är kock och mathantverkare med rötterna djupt förankrade i den sörmländska myllan. I nära samarbete med sörmländska bönder, hantverkare och matlagare har han sedan 20 år tillbaks varit med att skapa grogrund för den sörmländska gastronomin.

 

Patriks matlagning utgår från råvara, säsong och lokal tradition vilket också är hörnstenarna i köket här på Äleby. Vid sidan om spisen är Patrik en duktig fotograf, ättiksbryggare med produktion av ekfatslagrad ciderättika samt konsult för Länsstyrelsen kring upplevelsebaserad matlagning. Patrik är också utbildad Sommelier med stort dryckesintresse, han sköter Älebys vinlista och håller gärna dryckesprovningar kring Italienska viner, Sherry eller Calvados.

Se även Gårdshuset på Selaön

 

t.v.
Tobias Andersson är kock och fd. krögare på Edsbacka Bistro Strängnäs och har jobbat aktivt för de lokala banden mellan producent och kock. Med sina över 10 år på Edsbacka Bistro Strängnäs har det format Tobias som yrkesperson och blivit ett starkt lokalt varumärke där kvalité och hållbarhet varit fokus. Precis som Patrik utgår Tobias från de säsongsanpassade måltiderna och står för ärlig matlagning. Mat som skapas av riktiga råvaror där rätter skapats med omtanke och omsorg. 

 

Tobias beskriver sig själv som smånördig kock med stort intresse för råvaror och inspireras av Sörmlands rikedom av natur med målet att alltid ge gästen en helhetsupplevelse.

Se även MatiFokus.se