Vi samarbetar med äkta måltidsskapare

Vi har byggt ett nätverk med duktiga kockar som gillar att vara på Äleby och vi gillar att arbeta med dem utifrån våra förutsättningar! En av dem som ligger oss närmast är Patrik Arneke.

Patrik Arneke är kock och mathantverkare med rötterna djupt förankrade i den sörmländska myllan. I nära samarbete med sörmländska bönder, hantverkare och matlagare har han sedan 20 år tillbaks varit med att skapa grogrund för den sörmländska gastronomin.

Patriks matlagning utgår från råvara, säsong och lokal tradition vilket också är hörnstenarna i köket här på Äleby. I vår Aktiva matlagning får du möjlighet att på nära håll ta del av Älebys råvaror och Patriks gedigna erfarenhet som kock, vilket självklart syns på tallriken vid varje måltid här på Äleby.

Vid sidan om spisen är Patrik en duktig fotograf, ättiksbryggare med produktion av ekfatslagrad ciderättika samt konsult för Länsstyrelsen kring upplevelsebaserad matlagning. Patrik är också utbildad Sommelier med stort dryckesintresse, han sköter Älebys vinlista och håller gärna dryckesprovningar kring Italienska viner, Sherry eller Calvados.