Lokal för måltider

Välkommen till köket på Äleby!

Här är det nära! Nära till viltet, nära till växthuset och frilandet, nära till oss som ägarfamilj och till Patrik Arneke och Tobias Andersson som tillsammans driver köket under namnet Gårdshuset på Äleby. Nära till allt som gemensamt dagligen sätter nytt liv på Äleby.

Avnjut måltid i Gårdshuset på Äleby genom att boka en av oss lagad måltid eller boka en Aktiv Matlagning där ni lagar mat med familj, släkt, vänner, kollegor och kunder i en avslappnad teamskapande atmosfär.

Viltvården och jakten som vi dagligen arbetar med på Äleby ger oss viltköttet som är basen i vårt kök. Vi vill att ni som gäster på Äleby ska få ta del av vårt arbete som producenter och känna närhet till vårt naturliga skafferi. Vårt skafferi består främst av viltkött, fisk från Mälaren och andra sörmländska råvaror. 

Matsalen tar 80 personer och matstudion kan ta emot grupper upp mellan 10 och 25 personer för aktiv matlagning.

Maila din bokningsförfrågan till gardshusetab@gmail.com 

Vi hjälper er gärna att förbeställa taxi till oss. Från Strängnäs station till Äleby gård finns taxi till fasta priser upp till 8 personer/bil. Meddela oss i er förfrågan så hjälper vi er.

Aktiv matlagning, nära råvarorna, i Älebys matstudio

Att umgås runt grytorna tror vi är ett avslappnat och modernt sätt att knyta nya kontakter och stärka relationer! Vi på Äleby har lång erfarenhet av att tillaga vilt och tycker det är väldigt roligt att förmedla vår kunskap! Fokus läggs på lokala råvaror som viltkött, när- och härodlade grönsaker samt hantverk och att laga mat från grunden.

Vi samarbetar med äkta måltidsskapare

Vi har byggt ett nätverk med duktiga kockar som gillar att vara på Äleby och vi gillar att arbeta med dem utifrån våra förutsättningar! Två av dem som ligger oss närmast är Patrik Arneke och Tobias Andersson.