Lokal för måltider

Välkommen till köket på Äleby!

Här är det nära! Nära till viltet, nära till växthuset och frilandet, nära till oss som ägarfamilj och till vår kock Patrik Arneke som tillsammans dagligen sätter nytt liv på Äleby.

Avnjut en av oss lagad måltid genom att boka en av oss lagad måltid eller boka en aktiv matlagning där ni lagar mat med familj, släkt, vänner, kollegor och kunder i en avslappnad teamskapande atmosfär.

Viltvården och jakten som vi dagligen arbetar med på Äleby ger oss viltköttet som är basen i vårt kök. Vi vill att ni som gäster på Äleby ska få ta del av vårt arbete som producenter och känna närhet till vårt naturliga skafferi. Vårt skafferi består främst av viltkött, fisk från Mälaren och grönsaker från vårt friland och vårt växthus. 

Matsalen tar 80 personer och matstudion kan ta emot grupper upp mellan 10 och 30 personer för aktiv matlagning.

Maila din bokningsförfrågan till info@aleby.com

Middag ute i det fria, Matbordet på Äleby Gård

Mitt ute i naturen, i kanten av ett av våra viltrika betesmarker, nedanför en ekbacke och med utsikt över ett viltvatten, på Rosendal Äleby Gård, har vi ställt ut ett långbord och här bjuder vi till fest. Ni tar en några kilometer lång promenad och möts vid bordet av Patrik Arneke. Han serverar en måltid baserat på Älebys och Sörmlands bästa råvaror. Njut av naturen i naturen.

Sörmländsk Midsommarcatering

Selaön står i blom. Midsommar står för dörren, det är dags att beställa bekväm, närproducerad, kärleksfullt tillagad säsongsmat – Tre Kockars Midsommarlåda. Beställ vår rikligt packade, omsorgsfulla låda, och om du har lust, välj till en somrig grillbricka av vilt och tamt kött från trakten.

Aktiv matlagning, nära råvarorna, i Älebys matstudio

Att umgås runt grytorna tror vi är ett avslappnat och modernt sätt att knyta nya kontakter och stärka relationer! Vi på Äleby har lång erfarenhet av att tillaga vilt och tycker det är väldigt roligt att förmedla vår kunskap! Fokus läggs på lokala råvaror som viltkött, när- och härodlade grönsaker samt hantverk och att laga mat från grunden.

Vi samarbetar med äkta måltidsskapare

Vi har byggt ett nätverk med duktiga kockar som gillar att vara på Äleby och vi gillar att arbeta med dem utifrån våra förutsättningar! En av dem som ligger oss närmast är Patrik Arneke.