Restaurang

Välkommen till köket på Äleby!

Här är det nära! Nära till viltet, nära till växthuset och frilandet, nära till oss som ägarfamilj och till vår kock Patrik Arneke som tillsammans dagligen sätter nytt liv på Äleby.

Avnjut en av oss lagad måltid genom att boka en av oss lagad måltid eller boka en aktiv matlagning där ni lagar mat med familj, släkt, vänner, kollegor och kunder i en avslappnad teamskapande atmosfär.

Viltvården och jakten som vi dagligen arbetar med på Äleby ger oss viltköttet som är basen i vårt kök. Vi vill att ni som gäster på Äleby ska få ta del av vårt arbete som producenter och känna närhet till vårt naturliga skafferi. Vårt skafferi består främst av viltkött, fisk från Mälaren och grönsaker från vårt friland och vårt växthus. 

Matsalen tar 80 personer och matstudion kan ta emot grupper upp mellan 10 och 30 personer för aktiv matlagning.

Maila din bokningsförfrågan till info@aleby.com

Laga mat i vårt kök

Laga mat tillsammans med företaget, kunder eller kompisgänget! En kväll med nära till råvaran, nära till kunskapen och nära till skratt och teamkänsla!

Winemakers Dinner 15:e november

Äleby på italienska Den 15 november tar vi emot Anton Zaitsev, vinmakare på La Biòca, och gör tillsammans med honom och importören Wine iPass en ”Winemakers dinner” på Äleby. Kvällen inleds med en vinprovning och presentation av La Biòcás viner, vi får träffa vinmakare och importör samt får kunskap om de olika druvor som odlas i Piemonte.

Adventskalas 2019

Tre kockar bjuder in till årets Sörmländska Advenskalas på Äleby Gård! Det skall vara härligt på kalas. Att mötas över maten är ett oöverträffat sätt att umgås, träffa släktingar, diskutera företaget, koppla av, låta generationer mötas. Vårt Decemberkalas är inbjudande, varmt, personligt och passionerat.

Sörmländskt Oktoberkalas 26:e oktober

Det är höst på Selaön. Just i den här årstiden vill vi stanna upp och ställa till med kalas. Duka långa långa bord, tända upp eld, grill, och rök på gårdsplanen, ställa skummande kannor på borden och låta maten vara medelpunkten i några timmars gemyt.

Vi samarbetar med äkta måltidsskapare

Vi har byggt ett nätverk med duktiga kockar som gillar att vara på Äleby och vi gillar att arbeta med dem utifrån våra förutsättningar! En av dem som ligger oss närmast är Patrik Arneke.